Община Плевен ще кандидатства по проект "Красива България" за ремонт в детска ясла "Чайка" - pleven.utre.bg

Община Плевен ще кандидатства по проект "Красива България" за ремонт в детска ясла "Чайка"

19 декември 2019, 15:55 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Общинските съветници дадоха днес съгласието си

Общинските съветници дадоха днес съгласието си Община Плевен да кандидатства с проект "Основен ремонт на електроинсталация и перален блок на детска ясла "Чайка", гр. Плевен” за външно финансиране по проект "Красива България" 2020 г.

Това става след като Министерство на труда и социалната политика публикува обява за набиране на проектни предложения по проект "Красива България" 2020 г. Допустими кандидати по мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура” са общините и държавни институции, които са собственици на обектите, включени в проектните предложения. Община Плевен има намерение да кандидатства с проект за основен ремонт на електроинсталация и перален блок на детска ясла "Чайка", за който разполага с готова проектосметна документация за обекта на стойност 213 334,00 лв. Собственото участие на Община Плевен в общия бюджет на проекта възлиза на 53,00 %, или 113 067,00 лв.

Според изискванията за кандидатстване по проект "Красива България" 2020 г., резултатите от реализацията на проекти задължително се съхраняват от бенефициентите за срок най-малко пет години след приключване на изпълнението. Изискуемият документ, потвърждаващ и доказващ намеренията на кандидатите в този аспект, е Решение на Общински съвет. Крайният срок за депозиране на проектни предложения е 06.01.2020 г.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета