Радослав Панталеев на седмо място в класацията "Спортист на годината"

"Щастлив съм, това ме мотивира да тренирам още повече", сподели плевенчанинът

Радослав Панталеев се нареди на седмо място в класацията "Спортист на годината" на България. 62-ото издание на церемонията по връчване на най-престижните спортни награди у нас се проведе в новооткритата зала "Асикс Арена".

Припомняме, че "лъвското сърце" от Плевен постигна три победи на Световното първенство в Екатеринбург и заслужи бронзовото отличие.

"Щастлив съм, че попаднах в Топ 10 на най-добрите спортисти на България. Това ме мотивира да тренирам още повече, да полагам още повече труд и да постигаме още по-големи успехи. Този успех не е само мой, за него се трудиха и други хора. Искам да им благодаря. Благодаря на г-н Красен Кралев, на БФБ, на целия щаб на националния отбор, на личния ми треньор Михаил Таков и другите треньори. Искам да благодаря на още един човек, който ми помага - това е Гриша Ганчев. Пожелавам на всички весели празници и през новата година да сме още по-успешни", каза Радо Панталеев пред присъстващите.

"Резултатът на Радо Панталеев е резултат от много труд, лишения и любов към спорта. Пожелавам му да продъжлава така и да подобри своя резултат на Олимпиадата", пожела му старши треньорът на националите Жоел Арате.

Радо бе подкрепен в ефира на БНТ и от плевенчанина и бивш състезател по бокс Румен Мотовски.

Спортист на годината стана биатлонистът Владимир Илиев, а тройката допълниха Ивет Лалова и Григор Димитров.