Радослав Панталеев: Вярвам, че ще спечеля квота за Игрите в Токио

Естествено, че първата цел е квота, а след това и медал, допълни той

Със седмо място на Радослав Панталеев в класацията "Спортист на годината" боксът изпрати успешната 2019-а. Бронзовият медалист от световното първенство в Екатеринбург в категория до 91 килограма получи приза си на бляскава церемония в „Асикс Арена“ от олимпийския шампион от Мюнхен 1972 Георги Костадинов.
“Искам да благодаря на Министерството на спорта и на федерацията по бокс в лицето на господин Красимир Инински за подкрепата. Доста съм доволен от себе си, за мен това е първи медал от голям първенство и то от световно. Това ме мотивира да полагам още повече труд и да постигам още по-големи успехи. За мен нямаше толкова голямо значение под кой номер ще съм. За мен е чест, че въобще съм в Топ 10 сред такива големи имена в спорта. Вярвам, че ще спечеля квота за Игрите в Токио, макар че ще бъде много трудно - в бокса още никой няма квота. Не мога да дам прогноза колко българи ще вземат квоти, но колкото повече - толкова по-добре. Естествено, че първата цел е квота, а след това и медал”, каза Панталеев след награждаването.

Така Българска федерация по бокс изпрати успешна година, в която състезателите спечелиха 111 отличия от международни турнири във всички възрасти. В цветово изражение – 35 златни, 30 сребърни и 46 бронзови. В това число са и медалите, спечелени от световни и европейски първенства. Те са 20 - 7 златни, 5 сребърни, 8 бронзови.

Иначе присъствието на бокса класацията Спортист на годината бе засилено с осмото място на Кубрат Пулев, който тази година записа две победи на професионалния ринг. С тях Кобрата запази статута си на главен претендент за световната титла в тежка категория на IBF, която се държи от Антъни Джошуа.