В Йордания получиха посланието от Георг Спартански за побратимяването на Зарка и Плевен - pleven.utre.bg

В Йордания получиха посланието от Георг Спартански за побратимяването на Зарка и Плевен

21 декември 2019, 13:15 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ПП АБВ

Това е вторият по големина град в Йордания с население 1.2 млн. жители и икономическа мощ, както и образователен център

На 12 декември  Н. Пр. д-р Хасан Бармауи, почетен консул на Хашемитско Кралство Йордания в България, със съдействието на председателя на ПП АБВ Румен Петков, посети Медицинския университет в Плевен с ректор професор Славчо Томов и кмета на града Георг Спартански. На кмета д-р Бармауи връчи предложение за побратимяване между Плевен и град Зерка – вторият по големина град в Йордания с население 1.2 млн. жители и икономическа мощ, както и образователен център.

В продължение на тези взаимоотношения, Румен Петков е на визита в Йордания, където връчи на кмета на град Зaрка инж. Емад Ел Момини, в присъствието на всички членове на Общинския съвет в града, на председателя на партия „Послание“ Хасем Кашу и посланика на България в Кралство Йордания Н. Пр. Димитър Михайлов отговора на кмета на Плевен Георг Спартански, в който той изразява надежда, че на първата сесия след структурирането на Общинския съвет ще бъде взето съответното решение. Кметът на Зарка оцени това като голяма възможност за града и Йордания - да завоюва още по-добри позиции в България, а по този начин – и в Европа. В срещата участва и Анастас Терзобалиев, съветник в ПП АБВ по отношенията с арабските страни.

Посланикът на България в Кралство Йордания Н. Пр. Димитър Михайлов подкрепи категорично възможността Зарка и Плевен да се побратимят и оцени високо предложението на Румен Петков йордански студенти да се обучават в България и увери Общинския съвет и ръководството на общината, в лицето на кмета инж. Емад Ел Момини, че българското посолство ще съдейства с всички сили и средства за реализацията на икономически и туристически взаимоотношения, за представянето на Медицинския университет в Плевен както в Зарка, така и в Йордания като цяло. Перспективите, според посланика, са много добри.

В заключение кметът инж. Емад Ел Момини връчи на Румен Петков и Анастас Терзобалиев специални грамоти за заслуги във взаимоотношенията между България и Кралство Йордания.  Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета