Проведе се среща между минало, настояще и бъдеще на бойните спортове в Плевен

Това е първото издание на подобен род срещи, като идеята е занапред те да минават и под знака на благотворителност

По инициатива на Румен Мотовски, многократен републикански шампион по бокс и заслужил майстор на спорта, в Плевен се проведе среща между минало, настояще и бъдеще на бойните спортове в града. Присъстваха бронзовият медалист от Световното в Екатеринбург Радослав Панталеев, шампионът на България в суперполусредна категория Йосиф Панов - Пепелянката, бившият шампион за професионалисти и аматьори Явор Маринчев - Хиената, многократният шампион на страната Диан Петров, легендарният треньор по бокс Георги Тончев, европейският шампион по кикбокс Димитър Пенчев, както и много други представители и деятели на бойните спортове.

Някои от поканените, сред които боксовите легенди Детелин Далаклиев и Александър Владимиров, плевенския клуб по смесени бойни изкуства и СКБ "Камен Лозанов", не успяха да присъстват заради вече поети лични ангажименти, но също приветстват идеята да се организират подобни мероприятия. Контузия пък попречи на кикбоксьора Симеон Наковски, който в петък спечели титлата на KGP, също да се присъедини към събитието.

"Надявам се това нещо да стане ежегодно, да го превърнем в традиция и да се разрасне. Да съберем не само бойните спортове, но и плевенския спорт като цяло. Не трябва да има разделение, а е необходимо да сме сплотени, да си помагаме и да правим всичко по силите си, за да палим искрата на спорта у децата", сподели инициаторът на срещата Румен Мотовски. 

Това е първото издание на подобен род срещи, като идеята е следващите събития да преминават и под знака на благотворителност. Спортистите са готови да подкрепят различни каузи - да помагат на нуждаещи се деца или да подпомагат ремонти на спортни зали в града и региона.