Плевен участва в благотворителен симулативен турнир по спортен бридж

В 7 града едновременно се изигграха 24 дона

В София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен, Асеновград и Димитровград се състоя първият симулативен благотворителен турнир по спортен бридж. Идеята е на новото ръководство на ББФ, на която изпълнителен директор е плевенчанинът Клементин Николчев.

В 7 града едновременно се изигграха 24 дона, като се направиха класирания за отделните градове и общо за цялата страна. Общо 87 двойки се включиха в надпреварата. Турнирът бе без награди, а със събраните средства от участницити ще се подпомогне участието на младежкия национален отбор на Световното първенство през 2010 г.

В град Плевен в турнира севключиха 14 двойки от Плевен, Враца, Червен Бряг и Белене. Турнирът бе спечелен Светлин Антонов-Чавдар Андреев (Плевен), следвани от Емил Попов-Тома Томов (Плевен) и Валери Стоянов-Георги Петров (Червен Бряг).

В генералното класиране за цялата страна първи са Стоян Николов-Христо Чавдаров (Асеновград),а двойката Светлин Антонов-Чавдар Андреев (Плевен) са четвърти. В челната десетка влязоха и двойката Любляна и Слави Алексиеви, които са десети.

Подобен, но много по-мащабен турнир ще се състои на 11 януари 2020 г.Той е организиран от Турската Бридж Федерация, която покани и българските си колеги и е в памет на българския бриджор Калин Каракехаьов. В нея се очаква да се включат над 2000 състезатели от двете държави, а град Плевен ще бъде един от градовете включени в тази проява.