Останете живи: Шампиони подкрепиха кампания срещу войната по пътищата

"Да застанеш зад волана е не само удоволствие, но и огромна отговорност", напомнят част от героите на България в бойните спортове

"Да застанеш зад волана е не само удоволствие, но и огромна отговорност. Ценете живота!" С този общ призив, отправен в навечерието на най-светлите празници, когато трафикът по пътищата става доста интензивен, излязоха бронзовият медалист от Световното по бокс в Екатеринбург Радослав Панталеев, шампионът на България в суперполусредна категория Йосиф Панов - Пепелянката, бившият шампион за професионалисти и аматьори Явор Маринчев - Хиената, многократният републикански шампион Румен Мотовски, както и европейският шампион по кикбокс Димитър Пенчев. Част от героите на България в бойните спортове подкрепиха мисията на книгата "Останете живи" с автор Георги Стоянов и кампанията, която съпътства представянето й.

Изданието, насочено срещу войната на пътя, вече е част от десетки училищни и общински библиотеки. До този момент книгата е представена пред хиляди ученици от цялата страна - организирани бяха събития във Варна, Пловдив, Стара Загора, Горна Оряховица, Враца, Плевен, Смолян, Велико Търново, Долна Митрополия, Тръстеник, Пордим, Царево, Приморско, СОК "Камчия", Белене. Кампанията продължава през цялата настояща учебна година.

Чрез "Останете живи" Георги Стоянов се надява повече млади хора да осъзнаят навреме колко е важно да бъдат отговорни и разумни участници в движението, за да не станат част от черната статистика на загиналите, ранените или причинилите смърт на пътя.

Повече за книгата може да намерите на официалната й фейсбук страница: https://www.facebook.com/ostanetezhivi/?epa=SEARCH_BOX