Задава се рязка промяна на времето от неделя - pleven.utre.bg

Задава се рязка промяна на времето от неделя

03 януари 2020, 09:13 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Сравнително топъл въздух над Балканите ще определя времето в петък и събота

Сравнително топъл въздух над Балканите ще определя времето в петък и събота. До обяд в низините, котловините и около реките ще е мъгливо. В ранния следобед ще е слънчево и сравнително ясно. Температурите ще достигнат своя максимум, който днес е в интервала от 5 до 10 градуса. Вятърът – по-осезаем в Североизточна България, предаде Нова тв.

В събота дневните температури ще се запазят отново между 5 и 10 градуса. След обяд и вечерта обаче облачността ще се увеличи от северозапад на югоизток. Вятърът ще се усили и в Северна България скоростта му ще достига 60-70 километра в час. Ще започне захлаждане.

В планините в петък и събота ще е слънчево с по-значителна облачност в събота след обяд и вечерта. Температурите по високото – около минус 1, в ниското – до 3-4 над нулата.

В неделя ще настъпи обрат във времето. Очакваме нахлуване на студен въздух от север, а между Гърция и Турция в Егейско море ще се оформи зона с ниско атмосферно налягане.

Вятърът ще е силен и студен със скорост до 70-80 километра в час. В неделя ще е по-силен в западната половина на страната, а в понеделник – на юг и на изток. Дневните температури ще паднат рязко до към 1-2 градуса. Ще превали сняг с образуване на крехка снежна покривка между 5 и 10 сантиметра в Западна България, в Предбалкана и на североизток. Кулминацията на валежите от сняг ще е в южните части на Гърция и в азиатската част на Турция, където ще падне до метър нов сняг.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета