Борисов: Направим ли я цялата магистрала "Хемус", Северна България ще ускори своето развитие

"Всичко, което е необходимо за АМ "Хемус", сме го предвидили, така че да е необратим процес", каза премиерът

Премиерът Бойко Борисов инспектира и строителството на АМ "Хемус" в отсечката от пътен възел "Белокопитово" до пътен възел „Буховци“.

"След 2 месеца този участък на АМ "Хемус" от п.в. „Белокопитово“ до п.в. "Буховци" ще е с чакъл вече. Отчуждителните процедури се забавиха, но скоро за минути ще се минава по трасето. Навсякъде правим съоръжения, за да се свързва старият път със селата. Успяхме да запазим и гората“, сподели премиерът по време на инспекцията си.

"Строителите на АМ "Хемус" вече са набрали скорост и опит, много от тежката работа е свършена. Ако е било лесно, да са го направили другите, да не са чакали нас", допълни той.

"Няма участък на АМ "Хемус", по който да не се работи. На места имаше забавяния, близо година работиха археолозите, излизат такива хубави находки. Направим ли я цялата магистрала, Северна България ще ускори своето развитие", посочи премиерът.

"Това е археологията, където има много находки. Уникални са ни археолозите. Излизат такива неща, каквито не са си ги и мислили дори. Вече са освободили трасето и можем да продължим. Уникални са ни археолозите. Всичко, което е необходимо за АМ "Хемус", сме го предвидили, така че да е необратим процес.