Стартира прием на документи по втората процедура за подбор на съдебни заседатели за Районния съд

Процедурата е за подбор на 20 кандидати

От днес в деловодството на Общински съвет - Плевен, стартира приема на документи по втората процедура за подбор на кандидати за съдебни заседатели, участващи в разглеждането на дела в Районен съд - Плевен. Процедурата е за подбор на 20 кандидати. Документи ще се приемат от 06.01.2020г. до 24.01.2020г. в деловодството на Общинския съвет /сграда на Община Плевен, етаж 2, стая 35/.

Съгласно Закона за съдебната власт кандидати могат да бъдат дееспособни български граждани на възраст от 21 до 68 години, както и да отговарят на редица други изисквания, посочени в Закона. Документите, които се подават, са както следна:

- заявление за кандидатстване (приложение №1 - по образец)

- декларация за липса на обстоятелства по чл.67, ал.3 от ЗСВ (Приложение №2 – по образец);

- декларация за съответствие с изискването на чл.69, ал.2 от ЗСВ  /Приложение №3 - по образец/;

- писмено съгласие по чл.68, ал.3, т.7 от ЗСВ /Приложение №4 - по образец/;

- данни за лицата по чл.68, ал.3, т.5 от ЗСВ /Приложение №5 - по образец/;

- подробна автобиография, подписана от кандидата;

- нотариално заверено копие от диплома за завършено образование;

- медицинско удостоверение, че лицето не страда от психическо заболяване;

- мотивационно писмо;

- документ за извършена проверка по реда на Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, ако са родени преди 16 юли 1973 г.

Приложенията могат да се изтеглят от интернет страницата на Общински съвет – Плевен - https://obs.pleven.bg/bg/saobshteniya/podbor-na-kandidati-za-sadebni-zasedateli-za-rayonen-sad-pleven, а на хартиен носител могат да бъдат получени от Центъра за административно обслужване на Община Плевен /пл.“Възраждане“ №4/ или от Пропуски – информация на Община Плевен /пл.“Възраждане“ №2/.