След сбиване: Мъж почина в плевенската болница, двама са задържани

Уведомен е прокурор при ОП - Плевен

След сбиване в плевенска болница е починал 65-годишен, съобщават от ОДМВР. На 3 януари 2020 година около 11:24 часа на тел 112 е получен сигнал за запалени къщи във вилна зона Текийски орман в землището на град Плевен. На място са изпратени екипи на РСПБЗН и Второ РУ-Плевен. Пламъците са погасени. В огъня са унищожени покривна конструкция 70 кв.м. и покъщнина на вилна постройка, неустановена собственост, обитавана от 70-годишен, както и частично е обгоряла покривна конструкция 40 кв.м. и домашно имущество на съседна вила, обитавана от 65-годишен.

Установено е, че по повод пожара е възникнал скандал и сбиване между обитателите - 70-годишен и 23 годишен от една страна и техния съсед - 65-годишен от друга. Пострадал е 65-годишния. Откаран е в ЦСМП – Плевен. По-късно в плевенска болница той е починал. На местопрестъплението е извършен е оглед, при което е иззет дървен кол, с който са нанасяни удари.

За срок до 24 часа по ЗМВР са задържани двамата участници в сбиването – на 70 години и на 23 години. Уведомен е прокурор при ОП - Плевен за престъпления по чл.124, ал.1 и по чл.330, ал.1 от НК. Образувани са досъдебни производства, по които продължава работа разследващ полицай.