МОН препоръча на училищните директори да организират втората смяна до 18.30 ч. - pleven.utre.bg

МОН препоръча на училищните директори да организират втората смяна до 18.30 ч.

08 януари 2020, 10:16 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Препоръката на ведомството няма задължителен за изпълнение характер

Министерството на образованието и науката препоръча на училищните директори да организират втората смяна до 18.30 ч. вместо до 19.15 ч. с цел да се осигури пътната безопасност на учениците. Препоръката на ведомството няма задължителен за изпълнение характер и се отнася до учебните заведения на двусменен режим в страната, които са 337 в 25 области.

"Това е една от мерките, които биха могли да се вземат в едно училище, с оглед на това учениците да се прибират в по-ранен час тогава, когато има и повече хора на пътя, когато все още не са толкова изморени, за да може да се грижим за живота и здравето на нашите деца. Това е наше задължение.", заяви заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова в "Сутрешния блок" на БНТ.

"Сред предлаганите мерки за безопасността на децата по пътищата е въвеждането на светлоотразителни елементи като част от облеклото им, информационни табла и в час на класа да се говори по темата", каза още тя. "В случая не говорим за задължителен елемент, защото трябва да има условия. Вие знаете, че говорим и за едносменен режим, но това също трябва да бъде реалистично във времето", допълни Михайлова.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета