Баба от Плевенско отпразнува 100-годишен юбилей (Снимки) - pleven.utre.bg

Баба от Плевенско отпразнува 100-годишен юбилей (Снимки)

08 януари 2020, 17:20 | plevenutre.bg
 • Снимка:
  Община Гулянци

 • Снимка:
  Община Гулянци

 • Снимка:
  Община Гулянци

 • Снимка:
  Община Гулянци

 • Снимка:
  Община Гулянци

 • Снимка:
  Община Гулянци

 • Снимка:
  Община Гулянци

Кметът на Гулянци я посети лично и й поднесе почетен плакет, парична награда, торта и цветя

На 2 януари Танаска Флорева от с. Ленково навърши 100 години. По този повод, днес, кметът на община Гулянци Лъчезар Яков я посети лично и ѝ поднесе почетен плакет, парична награда, торта и цветя. Той я поздрави за куража и борбения дух, пожела ѝ още дълги години да се радва на здраве и спокойствие. Танаска Флорова получи подарък и цветя и от Кметство Ленково.

Юбилярката посрещна своите гости с домашна торта и специален подарък за кмета на общината – изработено от нея ръкоделие. На всички пожела да стигнат и задминат нейните години и сподели, че за нея тайната на дълголетието е трудът. „Работила съм много – на полето, в градината, във фермата. Никога не съм оставяла днешната работа за утре, винаги съм била стриктна и изпълнителна.”, разказва баба Танаска. До тази есен с удоволствие е копвала в градинката и си е пийвала по чашка вино. Сега се е лишила от тези две удоволствия, по препоръка на лекаря, за да щади здравето си.

Танаска Флорева е родом от Милковица. Омъжва се в с. Ленково за Димитър Флоров. За изминалия век е преживяла много трудности, включително войни, размирни времена, бедност и лишения, но въпреки това казва, че последните години ѝ се струват по-трудни и сложни за младите.

Сега живее с двете си деца Венета и Венелин и има възможност да се радва на грижите и уважението им. Един от най-вълнуващите моменти в живота ѝ е тяхното раждане. Близнаците се появяват на бял свят през 49 година, с цял ден и 30 километра разлика – Венета е родена на 10 януари в Ленково, а Венелин на 11 януари в Плевен. За щастие всичко минава благополучно и сега тримата се смеят на тази история.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета