Традиция и класика: Нина Николина и Русенска Филхармония с концерт в Плевен (Видео)

Проектът е инспириран от Златните хитове на българския песенен фолклор

Съвместният проект на Нина Николина "Традиция & Класика" с Държавна опера Русе е инспириран от Златните хитове на българския песенен фолклор, поднесен на световно ниво, с висока класа и неподражаем стил /с оркестрацията на Георги Милтиядов/. Концертът ще се проведе на 22 януари от 19,00 часа в читалище "Съгласие".

В репертоара са включени песните от първия концертен албум на изпълнителката "Нина Николина LIVE JAZZ & TRADITIONS" - "Излел е Дельо", "Лале ли си, зюмбюл ли си", "Назад, назад, моме Калино", "Майстор Манол", "Свети Георги", "Пиринска Трилогия" - /"Пуста младост", "Еленко", "Катерино Моме"/, "Гюл девойкя", представени в модерен микс от етно – джаз и класика. 

Освен тях в концерта са включени песните - "Ти" – хит на десетилетието, който звучи като саундтрак на холивудските филми, ползващи нашите народни песни и македонската народната песен "Яна".

На сцената с Нина Николина и Русенска филхармония ще се качат и музикантите - Калин Вельов барабани и перкусии, Мартин Ташев тромпет и вокал, Ясен Велчев клавишни, Таня Първанова вокал.

В музиката и изпълнението на Нина Николина и Русенска филхармония се оглеждат традиция и класика в стилно музикално съчетание,което поднася тези вечни песни по един съвременен начин, разкривайки още по-вече красотата им.