Пътеката в парк "Кайлъка" от крепост "Сторгозия" до хижа "Среброструй" вече е факт (Снимки)

Едно алтернативно място за разходка и отмора на жителите и гостите на град Плевен

Както вече знаете, през 2019 г. доброволци от Сдружение "Приятели в приключенията" и ТД "Насам-Натам"” разчистиха, маркираха и поставиха указателни табели по пътеката от крепостта "Сторгозия" до Попската скала в парк "Кайлъка" край Плевен, с което приключи и първия етап от планираната дейност.

"През есента на 2019 г. получихме разрешение от Областна администрация – Плевен и РИОСВ - Плевен за продължаване работата по втори етап на пътеката в посока от местност Попската скала до хижа "Среброструй". Дейностите по разчистването и трасирането на маршрута започнаха веднага. Горди сме да заявим, че в самото начало на 2020 г. след положени големи усилия пътеката е разчистена, положена е маркировка и е съединина с изграденото по-рано от нас трасе", споделят от Сдружение "Приятели в приключенията".

"С това основните работа по пътеката приключват, но тепърва ще има допълнителни дейности, които да доведат до нейното оформяне и ще я направят по-приятно място за минаване. По-късно през годината предстои поставянето и на указателни табели", допълват от сдружението.

По този начин в "Кайлъка" вече има една цялостна пътека от крепостта "Сторгозия" до хижа "Среброструй" и от хижата до язовирите. 

"Вярваме, че тя ще се превърна е едно алтернативно място за разходка и отмора на жителите и гостите на град Плевен. Тук е момента сърдечно да благодарим на приятелите и доброволците за ентусиазма, с който приеха идеята и усилията, които положиха при разчистването и полагането на маркировката. За всички приятели на Плевен и региона – наминавайте насам и нека направим "Кайлъка" и околностите на града по-приветливо място за отмора и отдих сред природата", споделят от  "Приятели в приключенията".