Отлично представяне на плевенските бриджори в симултанен турнир в памет на Калин Караиванов

Спорт

14-01-2020, 09:08

Снимка:

pixabay

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

1581 двойки се включиха в надпреварата

На 11 януари се състоя "грандиозен" симултанен бридж-турнир, който по мащабите си няма аналог до сега у нас. Турнирът бе организиран от Турската Бридж Федерация в памет на българският бриджор Калин Караиванов.

От турска страна в турнира се бяха записали 1428 двойки. В хода на организацията му Турската Бридж Федерация покани да участвуват и българските си колеги, които откликнаха моментално и в турнира се записаха 153 български двойки. Така на 11 януари едновременно в Турция и България 24 раздавания бяха изиграни от 1581 двойки.

У нас секциите бяха в София, Пловдив, Варна, Русе, Стара Загора, Плевен, Димитровград и Попово.

В Плевен в състезанието се включиха 14 двойки от Плевен, Враца, Ловеч, Червен Бряг и Белене. Турнирът бе спечелен от двойката Олег Петракиев-Любомир Генов следвани от  двойката Светлин Антонов-Чавдар Андреев като и двата тандема постигнаха по 61%. След като се обобщиха резултатите от всички блгарски турнири се направи и класиране за България, където Олег-Петракиев-Любомир Генов повишиха резултата си на 66%, което ги направи втори сред 153 български двойки, а Светлин Антонов-Чавдар Андреев също повишиха постижението си на  63% и се класираха на пето място.

Кулминациата бе, когато излязоха резултатите и в Турция. И двете плевенски двойки запазиха високите си резултатите, което им отреди съответно 10-то и 40-то място от 1581 двойки в крайното генерално класиране.

Организаторите се справиха отлично с организацията, а турнирът бе един нагледен пример как спортът сближава хората.