В ход са довършителните дейности по ремонта на кръстовището в "Девети квартал" - pleven.utre.bg

В ход са довършителните дейности по ремонта на кръстовището в "Девети квартал"

15 януари 2020, 10:30 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Община Плевен

Забавяне се получи заради по-късното изработване на поръчаните в Чехия части за отклонението на въздушната мрежа

Довършителни дейности по обръщане на стрелките на контактната тролейбусна мрежа в участъка на ремонтираното кръстовището на улиците „Хаджи Димитър” и „Самуил” в Плевен започна фирмата изпълнител. Забавяне се получи заради по-късното изработване на поръчаните в Чехия части за отклонението на въздушната мрежа, съобщават от пресцентъра на местната управа. Материалите бяха получени в  Плевен в понеделник. Очаква се предвидената в проекта корекция на мрежата да приключи до дни и придвижването на автомобили и тролейбуси в ремонтирания участък на кръстовището да става регламентирано, както е по одобрения проект.

Проектът за ремонт на обекта включваше изпълнението на нова асфалтобетоновата настилка в два пласта на цялото кръстовище; подмяна на бордюрите; нова тротоарна настилка от бетонови тротоарни плочи; новоизградена еднопосочна лента по ул. „Хаджи Димитър” източно от кръстовището; обособяване на паркоместа по ул. „Цар Самуил” южно от кръстовището; осигурена достъпна среда чрез тротоари с понижен бордюр в зоните на пресичане; организация на движението по време на експлоатацията посредством хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация с пътни знаци; повдигнати острови за насочване на автомобилното движение.

Проектът за реконструкция на кръстовището беше изработен съобразно законовите изисквания, съгласуван с всички компетентни институции и одобрен от Експертния съвет при Община Плевен. Съоръжението беше пуснато в експлоатация с временна организация на движение, одобрена от Пътна полиция. В този период тролейбусите трябваше да се движат на дизелов двигател между двете спирки в участъка, което не всички водачи спазваха и караха в насрещното движение въпреки маркировката и поставените знаци. С окончателното довършване на дейностите се очаква да бъде нормализирано преминаването на моторни превозни средства и пешеходци във възловия за Девети квартал район.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета