Донорска ситуация: 36-годишна жена от Плевен, изпаднала в мозъчна смърт, спаси три живота (обновена) - pleven.utre.bg

Донорска ситуация: 36-годишна жена от Плевен, изпаднала в мозъчна смърт, спаси три живота (обновена)

21 януари 2020, 11:50 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Трите трансплантации станаха възможни след донорска ситуация, реализирана от екипа на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“

Две успешни бъбречни трансплантации извършиха екипи на УМБАЛ „Александровска“.  Реципиенти са 58-годишна жена от Петрич, която е на диализно лечение от 2011 г., и 47-годишен мъж от Пазарджишко с хронична бъбречна недостатъчност. Пациентите са в стабилно общо състояние и се възстановяват в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на болницата.

Екип на болница „Лозенец“ извърши успешна чернодробна трансплантация и спаси 38-годишен мъж с чернодробно заболяване в напреднала фаза. Пациентът е в добро общо състояние, настанен е в реанимацията на лечебното заведение, където лекарите следят процесите по възстановяването му.

Трите трансплантации станаха възможни след донорска ситуация, реализирана от екипа на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“, Плевен. Донор е 36-годишна жена, изпаднала в мозъчна смърт.

Министерството на здравеопазването и ИА „Медицински надзор“ изказват към близките на починалата жена своите съболезнования и благодарност за хуманното решение да дарят нейните органи и по-този начин да дадат шанс за живот на нуждаещи се от трансплантация български граждани.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета