Иван Гешев разпореди специален надзор на разследванията на внос на боклук у нас - pleven.utre.bg

Иван Гешев разпореди специален надзор на разследванията на внос на боклук у нас

21 януари 2020, 13:34 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    МВР, архив

Всички досъдебни производства образувани по данни на МВР и ДАНС ще са под специален надзор

Главният прокурор Иван Гешев разпореди на апелативните прокуратури в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново вземане на специален надзор на разследванията за престъпления, свързани с управлението на отпадъци не по установения ред и пренасянето им през границите на страната съгласно изискванията на Закона за управление на отпадъците и Закона за околната среда и водите. Това съобщиха от държавното обвинение.

Главният прокурор е указал на административните ръководители на апелативните прокуратури да вземат на специален надзор и всички досъдебни производства образувани по данни на МВР и ДАНС, събрани в хода на извършваната от тях съвместна проверка.

В началото на месеца беше възложена на МВР и на ДАНС съвместна проверка за спазване изискванията на Закона за управление на отпадъците и Закона за околната среда и водите.

Указано е при необходимост от съдействие с чуждите съдебни власти и по-конкретно с тези на Република Италия, съответните наблюдаващи прокурори да осъществяват международното правно сътрудничество – изпращане на ЕЗР, чрез Националното бюро в Евроджъст. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета