Кметът Цветан Костадинов взима спешни мерки за възстановяването на моста между Червен бряг и Горник - pleven.utre.bg

Кметът Цветан Костадинов взима спешни мерки за възстановяването на моста между Червен бряг и Горник

24 януари 2020, 17:32 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Община Червен бряг

Той е потърсил съдействие от министрите Красимир Каракачанов и Петя Аврамова

Кметът на Община Червен бряг д-р Цветан Костадинов е намерил решение за спешното възстановяване на авариралия мост между град Червен бряг и село Горник, съобщават от пресцентъра на местната управа. Той е потърсил съдействие от министрите Красимир Каракачанов и Петя Аврамова, чиито ведомства разполагат с конструкция, която може да реши проблема.

Става въпрос за инвентарната военна мостова конструкция САРМ.

През 1997 г. на МРРБ – за нуждите на ГУСВ, военното министерство е предало четири мостови комплекта САРМ за използване при аварийно-възстановителни дейности. Част от тях обаче не са влезли в употреба.

„В тази връзка се обръщаме към вас с молба Министерството на отбраната да съгласува, а МРРБ да разпореди на „ГУСВ“ ЕАД да предостави на Община Червен бряг останалите елементи тип САРМ за използване при възстановяване на моста „Червен бряг – село Горник“, се казва в писмото, което кметът Цветан Костадинов е изпратил до министрите Каракачанов и Аврамова.

С темата се ангажира и народният представил Пламен Тачев, който лично запозна вицепремиера Каракачанов с детайлите около ремонта на моста.

 


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета