В сряда и четвъртък ще има захлаждане с превалявания

Студен атмосферен фронт ще премине над Балканите, с който температурите ще паднат

През деня облачността от запад на изток ще се разкъса до слънчево време, а привечер отново ще се увеличи. Около обяд ще се усили вятърът. Температурите в най-топлата част от денонощието ще са между 9 и 12 градуса. В някои райони на Дунавската равнина, Горнотракийската низина и долината на река Струма – до 15 градуса. Това сочи прогнозата на Нова телевизия.

В планините ще е слънчево и ветровито със силни пориви на студен вятър. В късния следобед облачността ще се увеличи. Температурите през деня ще са от минус 2 по високите части до 3-4 над нулата в ниското и курортите.

Студен атмосферен фронт ще премине над Балканите, с който температурите ще паднат. В сряда и в четвъртък до обяд ще превали слабо – в ниското дъжд, а в планините на Западна България и дори в по някои високи полета - сняг в незначителни количества. И в двата дни ще е ветровито, в Дунавската равнина поривите на вятъра ще достигат 50-60 километра в час.

От четвъртък до неделя времето ще е променливо с вероятност за по-значителна облачност и слаби превалявания в неделя. Дневните температури през почивните дни ще се повишават с тенденция в началото на следващата седмица да ударят стойности около 20 градуса.