Заради грипа: Преустановяват се плановите операции в болниците в област Плевен

РЗИ - Плевен с противоепидемични мерки по повод обявената грипна епидемия

Както вече информриахме, предвид достигане на епидемично ниво на заболяемост от грип и ОРЗ за област Плевен и решение на Областната оперативна група, директорът на РЗИ – Плевен със заповед № РД-01-33/30.01.2020г. обяви епидемична обстановка по отношение на грип и ОРЗ на територията на област Плевен, считано от 31.01.2020г. с прекратяване на учебните занятия в училищата в област Плевен, считано от 31.01.2020г. до 07.02.2020г. включително.

Въвеждат се следните противоепидемичните мерки :

1. Ограничаване на масовите и обществени мероприятия, на организирани мероприятия в детските, учебни и социални заведения.

2. Прекратяване на плановите операции в лечебните заведения на територията на област Плевен.

3. Разширяване на легловия капацитет на вътрешните и детски отделения в лечебните заведения за болнична помощ, с оглед приемането на насочените за хоспитализиране пациенти с грип и/или усложнения.

4. Преустановяване на свижданията и засилване на мерките за предпазване от вътреболнично заразяване с грип и ОРЗ в лечебните заведения за болнична помощ на територията на област Плевен.

5. Преустановяване дейността на женските и детските консултации на територията на област Плевен.

6. Преустановяване извършването на профилактичните прегледи и имунизации в област Плевен.

7. Осъществяване на ежедневен филтър в детските заведения за недопускане на заболели от ОРЗ и грип.

8. Прекратяване на учебните занятия във училищата на територията на област Плевен, считано от 31.01.2020г. до 07.02.2020г. включително.