Стартира подаването на заявления онлайн за изнесените кандидатстудентски изпити на МУ - Плевен - pleven.utre.bg

Стартира подаването на заявления онлайн за изнесените кандидатстудентски изпити на МУ - Плевен

03 февруари 2020, 15:09 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

За трета поредна година

За трета поредна година Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) провежда изнесени кандидатстудентски изпити за бакалавърските специалности. Освен в градовете Монтана, Видин, Враца и Велико Търново, кандидат-студентите ще имат възможност тази година да се явят на тест по биология и в Разград. Заявленията за явяване на изнесените изпити се подават електронно чрез сайта на висшето училище, в раздел Кандидат-студенти, On-line подаване.

Решението на МУ-Плевен за провеждане на изнесени изпити в Северна България произтича от доказано най-високия процент кандидати от тези региони. Явявайки се на изнесените изпити, гимназистите получават оценка на теста по биология, която е равностойна на резултатите от предварителната и редовната изпитни сесии.

Приемът на заявления за изпитите в Монтана и Враца стартира на 01 февруари и ще продължи до 12 февруари. Тестът по биология в Монтана е на 15 февруари, събота, в заседателната зала на МБАЛ «Д-р Стамен Илиев», а във Враца – на 16 февруари, неделя, в конферентната зала на хотел «Мира». От 15 до 26 февруари кандидат-студентите могат да подават заявления за явяване на 29 февруари, събота, на изпита във Велико Търново, в конферентната зала на хотел «Алегро» и във Видин, в конферентната зала на хотел «Ровно». През същия период е и подаването на заявления за изпита в Разград, който ще се проведе на 01 март в ОУ «Никола Й. Вапцаров». Кандидат-студентите могат да кандидатстват за прием в 10 специалности на висшето училище, водещи до придобиване на образователно-квалификационни степени «Бакалавър» и «Професионален бакалавър». По време на изнесените изпити зрелостниците могат да се явят на тест по биология за бакалавърските специалности «Акушерка», «Медицинска сестра», «Медицинска рехабилитация и ерготерапия», «Помощник-фармацевт», «Медицински лаборант», «Рентгенов лаборант», «Опазване и контрол на общественото здраве», «Медицинска козметика», «Социални дейности в здравеопазването» и «Социални дейности» (платено обучение).Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета