Шампионатът във Втора лига се подновява на 15 февруари, но над него виси неяснота - pleven.utre.bg

Шампионатът във Втора лига се подновява на 15 февруари, но над него виси неяснота

04 февруари 2020, 12:00 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

БФС продължава да мълчи за статута на Поморие, който обяви, че няма да продължи сезона

Шампионатът във Втора лига се подновява на 15 февруари, но над него виси неяснота, пишат колегите от topsport.bg, позовавайки се на вестник "Тема спорт". БФС продължава да мълчи за статута на Поморие, който обяви, че няма да продължи сезона. От централата все още не са обявили това официално.

С напускането на Поморие, съставът на дивизията остава с 16 клуба. След като в началото Верея не получи лиценз, имаше по един почиващ. Сега през пролетния дял почиващите тимове ще са два. В първия пролетен кръг това ще са Септември София и Кариана Ерден.

Според наредбата, от следващия сезон Поморие ще се включи в състава на Югоизточната Трета лига, тъй като се отказа след преполовяването на шампионата. През есента бяха изиграни 18 кръга. Правилникът твърди още, че до края съперниците на Поморие ще получават служебни победи с по 3:0. От централата се очаква да оповестят как ще процедират до няколко дни.

Проблем за първенството може да се окаже и тежката финансова ситуация в Спартак (Плевен). Предвид късно започнатата зимна подготовка, липсата на селекция и неизплатените възнаграждения на играчите, положението в клуба остава критично и тимът продължава да е изправен под угрозата да не довърши участието си в първенството.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета