Двама в ареста в Плевен за притежание на наркотици - pleven.utre.bg

Двама в ареста в Плевен за притежание на наркотици

06 февруари 2020, 09:44 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Иззетите веществени доказателства са намират в полицията и предстои да им бъде назначена физико - химична експертиза

На 5 февруари около 11:30 часа в Плевен е извършено претърсване в жилище, обитавано от 25-годишен. Намерени са бяло хартиено пакетче с размери 2/4,5 см съдържащо бяло кристално вещество и 6 саморъчно свити цигари със суха зелена тревиста маса. По данни на плевенчанина веществата са "пико" и "марихуана".

В апартамента на 21-годишен в ж.к „Сторгозия“ са установени хартиено пакетче с размери 7/3 см, съдържащо бяло кристално вещество и ел. везна.

На друг адрес в Плевен са открити самозалепващ се полиетиленов плик с размери 20/15,5 см, съдържащ жълто прахообразно вещество с приблизително тегло около 500 гр., черен полиетиленов плик с 11 полиетиленови плика с размери 20/14 см със суха зелена тревиста маса с общо тегло около 600 гр., две хартиени пакетчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество, както и множество туби и бутилки с различна вместимост и съдържание, съдържащи прекурсори за производство на метаамфетамин.

25-годишният и 21-годишният са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая работиха служители от Първо РУ – Плевен и "Базова научно-техническа лаборатория при ОДМВР – Плевен. Иззетите веществени доказателства са намират в полицията и предстои да им бъде назначена физико - химична експертиза. Уведомен е прокурор за престъпление по чл.354 „а“ от НК. Продължава работата по разследването. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета