И влаковете паднаха в капана на снега, няколко гари по направлението София-Плевен са без ток

Новините

06-02-2020, 11:52

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Отмениха влаковете Левски - Троян - Левски и Плевен - Враца - Плевен

Поради усложнена метеорологичната обстановка и обилния снеговалеж в страната движението на влаковете се осъществява при тежки зимни условия, съобщиха от БДЖ.

На много места липсва напрежение в контактната мрежа. Причините са паднали далекопроводи на електрозахранващата мрежа и дървета.

Отмяна на ПВ № 24221 и ПВ № 24222 Левски - Троян - Левски

Поради влошени атмосферни условия се отменят:

пътническият влак № 24221 по направление Левски - Троян , заминаващ по разписание от гара Левски 06:05ч.

пътническият влак № 24222 по направление Троян - Левски  , заминаващ по разписание от гара Троян 08:20ч. 

Пътниците се пренасочват към следващи влакове.

Отмяна на ПВ №20130 и ПВ №20135 Плевен - Враца - Плевен

Поради влошени атмосферни условия пътническите влакове №20130 Плевен - Враца заминаващ от гара Плевен в 10:55ч. и пътнически влак №20135 Враца - Плевен пристигащ в гара Плевен в 10:35ч. се отменят. Пътниците към следващи влакове.

11 гари по направленията София-Плевен и София-Видин са без електрозахранване. Поради тази причина системите за осигуряване на движението там се управляват от дежурния персонал.

Аварийните екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ работят по отстраняване на авариите и осигуряване на проходимостта, а железопътната мрежа е под непрекъснато наблюдение.

Поради динамичната обстановка националният железопътен превозвач призовава своите клиенти да се информират предварително при планиране на своето пътуване, да търсят съдействие от персонала във влака в случай на забелязани нередности като например: незатворени преходни врати, липса на отопление във вагоните или възникнали принудителни престои.

Актуална информация за движението на влаковете клиентите на „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД могат да получат от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси в съответните железопътни гари, от електронното табло на официалната страница на дружеството, което предоставя данни в реално време (http://live.bdz.bg/), както и на националния информационен телефон 0700 10 200.