И влаковете паднаха в капана на снега, няколко гари по направлението София-Плевен са без ток - pleven.utre.bg

И влаковете паднаха в капана на снега, няколко гари по направлението София-Плевен са без ток

06 февруари 2020, 11:52 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Отмениха влаковете Левски - Троян - Левски и Плевен - Враца - Плевен

Поради усложнена метеорологичната обстановка и обилния снеговалеж в страната движението на влаковете се осъществява при тежки зимни условия, съобщиха от БДЖ.

На много места липсва напрежение в контактната мрежа. Причините са паднали далекопроводи на електрозахранващата мрежа и дървета.

Отмяна на ПВ № 24221 и ПВ № 24222 Левски - Троян - Левски

Поради влошени атмосферни условия се отменят:

пътническият влак № 24221 по направление Левски - Троян , заминаващ по разписание от гара Левски 06:05ч.

пътническият влак № 24222 по направление Троян - Левски  , заминаващ по разписание от гара Троян 08:20ч. 

Пътниците се пренасочват към следващи влакове.

Отмяна на ПВ №20130 и ПВ №20135 Плевен - Враца - Плевен

Поради влошени атмосферни условия пътническите влакове №20130 Плевен - Враца заминаващ от гара Плевен в 10:55ч. и пътнически влак №20135 Враца - Плевен пристигащ в гара Плевен в 10:35ч. се отменят. Пътниците към следващи влакове.

11 гари по направленията София-Плевен и София-Видин са без електрозахранване. Поради тази причина системите за осигуряване на движението там се управляват от дежурния персонал.

Аварийните екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ работят по отстраняване на авариите и осигуряване на проходимостта, а железопътната мрежа е под непрекъснато наблюдение.

Поради динамичната обстановка националният железопътен превозвач призовава своите клиенти да се информират предварително при планиране на своето пътуване, да търсят съдействие от персонала във влака в случай на забелязани нередности като например: незатворени преходни врати, липса на отопление във вагоните или възникнали принудителни престои.

Актуална информация за движението на влаковете клиентите на „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД могат да получат от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси в съответните железопътни гари, от електронното табло на официалната страница на дружеството, което предоставя данни в реално време (http://live.bdz.bg/), както и на националния информационен телефон 0700 10 200.

Всички екипи на Национална компания "Железопътна инфраструктура" са мобилизирани, за да се възстанови движението. Там където има снегонавявания екипите разчистват релсите на ръка. Това допълнително забавя процеса.


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета