Mокрият сняг счупи над 30 стълба на ЧЕЗ Разпределение

Продължават възстановителните работи в засегнатите области - Плевенска, Ловешка, Врачанска и Софийска

Мокрият сняг и обледяването на въздушните електропроводи на 5 и 6 февруари счупиха над 30 стълба на ЧЕЗ Разпределение в Западна България. Мобилизирани са над 800 служители в аварийните екипи на дружеството. Само на 6 февруари бяха възстановени над 300 участъка от електроразпределителната мрежа. Авариите са основно от скъсани проводници, счупени изолатори и паднали дървета извън сервитутните зони на електропроводите. Служителите в колцентъра на ЧЕЗ работят с удължено работно време. На 06.02.2020 г. са обслужени над 11 хил. обаждания. Продължават възстановителните работи в засегнатите области - Плевенска, Ловешка, Врачанска и Софийска.

"Искам да изразя своята благодарност към областните управители и общинските власти, с които работим в тясно сътрудничество и координираме възстановителните работи. Екипите ни ще останат на терен до пълното отстраняване на авариите, причинени от тежките метеорологични условия“, заяви Виктор Станчев, главен оперативен директор на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

Информация за населените места с нарушено електрозахранване и очакваното време за възстановяването му може да се получи освен на денонощен телефон 0700 10 010, така и на сайтовете на ЧЕЗ България www.cez.bg и ЧЕЗ Разпределение www.cez-rp.bg в секция „Аварии и планирани ремонти“.