Времето през седмицата ще е динамично с валежи от дъжд и сняг - pleven.utre.bg

Времето през седмицата ще е динамично с валежи от дъжд и сняг

10 февруари 2020, 09:40 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg, архив

Температурите скачат до 10-15 градуса

Седмицата ще е с променливо и динамично време. Днес до обяд ще е ясно с понижена видимост в котловините. В хода на деня облачността ще стане по-значителна от северозапад. В часовете привечер до полунощ ще духа силно в Северозападна България, предаде Нова телевизия. Въпреки ниските температури сутринта, денят ще е с меко време. В най-топлата част на денонощието температурите ще са в интервала от 6 до 12 градуса. Най-високи стойности термометрите ще показват в централните и западните райони на Дунавската равнина и по долината на река Струма.

Циклонът „Сиара” бушува в западната част на Европа. Неговият студен атмосферен фронт напредва на изток и днес под заплаха от ураганни ветрове е централната част на континента. Най-силни пориви се очакват в Швейцария и Чехия – и двете страни са обявили червен код за силен вятър.

У нас ще усетим полъха на „Сиара още във вторник със слаби превалявания от дъжд и сняг в западните планински масиви над 1000 м надморска височина. Вторникът ще е топъл с температури през деня до 10-15 градуса. Сряда срещу четвъртък очакваме отново валежи от дъжд и сняг в Северна България и в планините. Подобен сценарий с развитие на Средиземноморски циклон) и вероятност за по-значителни валежи се очертава в началото на почивните дни, когато и дневните температури ще паднат надолу. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета