Защо Мариана Попова и Веселин Плачков избраха Плевен за свой дом?

Получили покана от Георги Спартански да подкрепят културния живот на Плевен

В последните години не малко родни знаменитости предпочетоха да изоставят софийските си апартаменти и да заживеят по-усамотено и по-спокойно в селата около столицата или в полите на Витоша. Една популярна двойка обаче се пресели на цели 170 километра от София. 

Защо Мариана Попова и Веселин Плачков избраха Плевен за свой дом - разказаха самите те в ефира на Би Ти Ви и предаването "Преди обед".

"Идеята да се върнем в Плевен е може би една от малкото хубави идеи, която ни е хрумвала в последните 3-4 месеца. Беше общо решение на двама ни. И благодарение на поканата на кмета на Плевен, който ни покани да подкрепим културния живот на Плевен. Не ни трябваше много да ни навива. Плевен е страхотен град!", сподели Весели Плачков.

"Софиянката е много добре в Плевен. София не е тази, която аз познавам - моят град, в който съм живяла спокойно и щастлива. За мен в момента София се превърна в тотална лудница и стрес. Тук ми е изключително спокойно и хармонично - все пак говорим за Плевен, един голям град, в който има всичко. Шегувахме се, че тук няма само две световни вериги за вредно хранене, което е хубаво", каза от своя страна Мариана Попова. "Чувствам се прекрасно, нямам усещането, че съм направила голяма промяна в живота си. В крайна сметка Плевен е на час и половина от София. Имаме много хубав дом и ни е много уютно и приятно, това е най-важното", допълни тя.

Веско Плачков разкри, че от няколко месеца с Мариана Попова работят над съвместен проект - общ музикален спектакъл. Освен това, певицата е събрала бенд, с който ще репетират в читалище "Съгласие", след което тръгват на турне.