Бизнесмен ще лежи в плевенския затвор за данъчно престъпление в особено големи размери

Наказанието ще се търпи при строг режим

Окръжната прокуратура в Търговище изпълни присъда лишаване от свобода за срок от 2 години и 4 месеца при строг режим на Мустафа Х. Това се случи, след като Върховният касационен съд уведомил прокуратурата за влязлата в сила присъда на местния бизнесмен, който чрез дружество „Мустанг 58“ ЕООД изкупувал вълна. 

61-годишният Мустафа Х. бил признат за виновен на всички съдебни инстанции за извършено от него като управител на едноличното дружество данъчно престъпление в особено големи размери – близо 100 000 лева в периода от 31 март 2012 до 1 април 2013 г.

57 220 лева от тях са ДДС, а останалите – дължим корпоративен данък на дружеството „Мустанг 58“. При извършване на престъплението против финансовата и данъчната система 61-годишният управител, който е с две висши образования, използвал документи с невярно съдържание пред органите по приходите.

Към тази присъда са били приведени и 8 месеца лишаване от свобода по предходно осъждане на Мустафа Х., също за данъчно престъпление.

61-годишният мъж е в следствения арест и предстои да бъде приведен в плевенския затвор, където ще търпи ефективно наказание лишаване от свобода общо 3 години при строг режим. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.