Изненада! Спартак ще играе в Плевен през пролетта

По всяка вероятност дългоочакваното завръщане на плевенския тим на свой терен ще се случи на 24 февруари

Спартак ще домакинства в мачовете от пролетния полусезон на Втора професионална футболна лига на стадион "Плевен". Радостната новина за плевенчани е факт благодарение на 41 500 лева, осигурени от Община Плевен, съобщава sportal.bg.

С отпуснатата сума в момента тече ремонт на покривната конструкция над съблекалните и другите помещения на стадиона, за да спрат течовете и помещенията да добият по-приветлив вид. Очаква се тези дейности да приключат следващата седмица. Завършването на ремонта ще постави точка на скитането на Спартак. Заради проблемното съоръжение отборът трябваше да домакинства в първия дял на първенството на стадиона в Ловеч.

По всяка вероятност дългоочакваното завръщане на плевенския тим на свой терен ще се случи на 24 февруари, когато му гостува вторият състав на Лудогорец в мач от 20-ия кръг на Втора лига.

За последно Спартак игра официален мач на стадион "Плевен" на 2 юни 2019 години, когато победи едноименния състав на град Левски с 3:0 и вдигна шампионската купа на Северозападната Трета лига.