Новата автомагистрала "Дунав-Егея" ще бъде представена на официално събитие в Белене

По време на презентацията присъстващите ще се запознаят подробно с проекта за изграждането й

Новата автомагистрала „Дунав-Егея“ ще бъде представена на официално събитие в Белене на 17 февруари 2020 г. от 17 ч., в зала 26 на Общината. Поканени за участие са кмета на града Милен Дулев, общински съветници, представители на местния бизнес и др. Срещата ще бъде отворена и за гражданите, които желаят да разберат подробности за проекта, като ще бъде дадена възможност за задаване на въпроси и иницииране на дискусия след презентацията.

Проектът за новата АМ "Дунав-Егея" ще бъде представен от управителя на Лардж Инфрастракчър Проджектс ООД – Румен Марков. Компанията създава и развива големи инфраструктурни проекти в Европа и у нас. А магистралата е част от мегапроекта„ABC+De“ - нов Пан-Европейски проект за мултимодален транспорт и управление на водите на река Дунав и притоците й.

По време на презентацията присъстващите ще се запознаят подробно с проекта за изграждането на АМ „Дунав-Егея“, основните характеристики на автомагистралата, откъде ще минава трасето, как ще бъде финансирана, как ще спомогне за икономическия растеж на България и в частност – на общините, през които преминава, какви са сроковете за изпълнението на проекта. Ще бъдат обсъдени още и следните важни теми: връзката на Свищов и Белене с АМ „Дунав-Егея“ и с АМ „Хемус“; построяването на нов язовир при Белене-Свищов; изменението на водното ниво на реката при най-ниски и при най-високи води.