Ректорът на МУ – Плевен, кметовете на Пордим и Кнежа с приз "Добродетел 2019“

Кметовете на Пордим и Кнежа, ректорът на МУ – Плевен с приз „Добродетел 2019“

Над 60 организации, фирми и общественици ще бъдат отличени с приз за "Добродетел 2019" в зала "Силует" на столичния хотел "Маринела" на 18 февруари, съобщиха организаторите от Националното сдружение на сираците в България. Почетното отличие се връчва за активната им подкрепа в реализирането на социални инициативи организирани от Сдружението през изминалата 2019 година.

Сред наградените са Проф. Славчо Томов – Ректор на Медицински университет Плевен, кметовете на Кнежа и Пордим, Варна, общински съветници, народни представители, учениците от СУ „Димитър Благоев“ - Свищов, които миналата година дариха топли дрехи и обувки на децата от село Дисевица и много фирми от региона и страната. Към гостите ще бъде изнесена празнична програма с участието на талантливите ученици от хореографското училище в град Пордим ДЮФА "Северняче", като тази година в програмата ще вземе участие и младият илизионист Силван Иванов, който е абитуриент и ученик на Старопрестолната гимназия във Велико Търново.

По време на церемонията ще се проведе и благотворителна вечеря в подкрепа на абитуриенти в неравностойно социално положение.

Събитието за провеждането на церемонията се реализира с любезната подкрепа на хотел „Маринела“, „Пепси“, ЗКПУ „Обединение 93“ с. Одърне, „ГМ Хаус Китчън“ и винарска изба „Магура,“ на които безкрайно много благодарим, обобщиха от Сдружението на сираците в България.