Горски инспектори и полицаи с акция срещу незаконната сеч на дърва за огрев - pleven.utre.bg

Горски инспектори и полицаи с акция срещу незаконната сеч на дърва за огрев

13 февруари 2020, 09:02 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

По случаите са образувани предварителни проверки

На 12 февруари е проведена полицейска операция от служители на РУ - Белене, съвместно със служители на РДГ - Ловеч за предотвратяване на незаконна сеч на дърва за огрев.

Около 15 часа в имота на 41-годишен в село Татари са установени нарязани дърва от вида "Ясен" в размер на 2 куб. метра, които се съхраняват без документи за произхода и превоза им и без контролна горска марка. Съставен е акт за нарушението по чл.213, ал.1, т.1 и т.2 от Закона за горите.

Около 15:30 часа при проверка в землището на село Татари в местността Кантона е установен 59-годишен местен жител в момент на рязане на дърва от вида орех в размер на 0,5 куб. метра и товаренето им в собствения му лек автомобил "Фолксваген Голф". Съставен е акт за нарушението на чл.104, ал.1, т.5 и чл.108, ал.1, т.1  от Закона за горите, като е иззет и моторния трион марка "Хускварна - 135", с който е извършена сечта на дървата.

По случаите са образувани предварителни проверки по чл.235 от НК. Работата продължават служители на РУ - Белене.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета