Трима са задържани при спецоперация срещу битовата престъпност в община Долни Дъбник - pleven.utre.bg

Трима са задържани при спецоперация срещу битовата престъпност в община Долни Дъбник

13 февруари 2020, 16:31 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ОДМВР-Плевен

В масираната акция, под ръководството на Окръжна прокуратура – Плевен, участваха служители на ОДМВР и РУ Долни Дъбник

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и подобряване на пътната безопасност е проведена днес в община Долни Дъбник. В масираната акция, под ръководството на Окръжна прокуратура – Плевен, участваха служители на ОДМВР – Плевен и РУ Долни Дъбник.

В хода на операцията бяха изградени контролно-пропускателни пункта на вход и изход на село Бъркач. За времето от 6 часа до 10:30 часа са проверени 11 адреса, автомобили и превозни средства с животинска тяга, както и 13 лица, в това число с две и повече висящи досъдебни производства и лица, влияещи на оперативната обстановка и идентифицирани като проблемни в селото.  

Извършена е проверка за незаконно добити дърва за огрев в имот, обитаван от 40-годишен. Констатирано е наличие на дърва за огрев без контролна горска марка и документи за законен произход. Взето е отношение от служители на ДГС. Съставени са два акта по чл. 213, ал.1, т.1 и т.2 от Закона за горите.

В хода на акцията са проверени 15 моторни превозни средства.  Съставени са актове и фишове за установени нарушения по Закона за движение по пътищата.

При провеждане на специализираната операция са задържани с полицейска мярка до 24 часа трима - 21-годишен, 16-годишен и 17-годишен като съпричастни към извършена кражба.



Коментари (3)

Потребител
Шеста гъба осми ред
Смях,А в същото време полициите правят обири ,даже отмъкнали фиша от тото на няква баба.Смях,Гушата ни пази.
13 февруари, 19:57 ч.
Потребител
Мачкай, Гешев!
Браво на ГЕШЕВ!!!
13 февруари, 16:57 ч.
Потребител
Видов
Малко ми се виждат
13 февруари, 16:51 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета