Курсант старшина Милен Симеонов представи достойно ВВВУ "Георги Бенковски" на Национален крос в Троян

50 състезатели по ориентиране от 8 града и членове на над 15 спортни клуба преминаха по маршрути от Троян до Троянски манастир

На 15 февруари Троян бе домакин на Национален крос "По стъпките на Васил Левски". Организатори на проявата са Община Троян, Общински комитет "Васил Левски", Спортен Клуб по ориентиране "Хемус" и СУ "Васил Левски".

 с дължина 3 км, 8 км и 12 км. Стартът е пред паметната плоча /хана/на Васил Спасов, в който е създаден Троянският революционен комитет, финалът – Троянският манастир, в който Левски създава първият Монашески революционен комитет.

Курсант Старшина Милен Симеонов има няколко участия в националния крос като състезател на Плевенския Спортен Клуб по ориентиране "Север" към Туристическо дружество "Кайлъшка долина". Двукратен републикански шампион е за юноши младша възраст. Тази година защитава името на ВВВУ "Георги Бенковски", чийто знаменосец е.

Милен Симеонов изминава състезателното трасе от 8 км, със сборно изкачване 120 м за 42 мин. и 55 секунди в конкуренция от 38 състезатели при мъже – 2 1 г. Така заема 8 място сред участниците в кроса.

В СКО "Хемус" познават и уважават старшина Милен Симеонов и като младеж с морал, достойнство и чест. На състезание по ориентиране през миналата година в района на Дряново Милен помага на дете състезател от Троян, което се загубва по маршрута си. Днес двете семейства са повече от роднини.

Старшина Симеонов се радва и на отличното представяне на ориентировачите от ВВМУ "Н. Й. Вапцаров", преминали по стъпките на Апостола. Както и на постиженията на СКО "Север" - Плевен, с председател инж. Петър Иванов – 12 състезатели , завоювали – 1 първо място при майсторите, 3 втори места и 2 трети.

А организаторите отбелязват, че от 14 години всички стартирали са и финиширали.

Следващото предизвикателство пред авиоинженера Милен Симеонов ще са белите писти на Боровец и Армейския шампионат по ски.