Само за ден: Хванаха стотици шофьори без винетки - pleven.utre.bg

Само за ден: Хванаха стотици шофьори без винетки

18 февруари 2020, 09:03 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

В страната са поставени 295 стационарни рамки с по 2 или 3 камери, в зависимост от това колко са пътните ленти

805 водачи, които са шофирали без винетка, са установени само за вчерашния ден. Това съобщи в доц. Георги Балабанов, експерт в „Националното тол управление” пред Нова ТВ.

Той допълни, че в страната са поставени 295 стационарни рамки с по 2 или 3 камери, в зависимост от това колко са пътните ленти. Те покриват 10 800 километра от републиканската пътна мрежа.

"Ако нарушител бъде засечен от стационарна контролна точка – опциите са две. Ако в последствие в рамките на деня той бъде спрян от патрул на „Националното тол управление” може да заплати компенсаторна такса. Плащането става единствено с банкова карта – дебитна или кредитна. Ако нарушителят откаже да заплати компенсаторната такса, му се съставя акт за административно нарушение и заплаща максималната тол такса за лек автомобил, която е 10 лева. Ако автомобилът не бъде спрян от наш автомобил, в края на деня му се генерира електронен фиш. Той се изпраща по пощата и нарушителят разполага 14-дневен срок да плати компенсаторната такса. Ако откаже да го направи му се налага по-високата санкция - 300 лева”, уточни експертът. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета