15 000 лв. дарение получи Балетната школа при НЧ "Съгласие 1869" от свой бивш възпитаник - pleven.utre.bg

15 000 лв. дарение получи Балетната школа при НЧ "Съгласие 1869" от свой бивш възпитаник

18 февруари 2020, 13:09 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    НЧ "Съгласие"

Това е първото такова огромно дарение от 30 години насам

15 000 лв. дарение получи Балетната школа при НЧ "Съгласие 1869" от свой възпитаник, започнал кариерата си тук - Валери Радулов. Това е първото такова огромно дарение от 30 години насам, категоричен е председателят Ивайло Атанасов.

Художественият ръководител на школата Маня Николова разказа повече за дарителя, с когото заедно започват да танцуват балет на 5-годишна възраст. По-късно Валери е приет и завършва с отличие Държавното хореографско училище. След завършването му е солист на балет „Арабеск”. Танцува в балетните трупи на Атина, Гърция в Германия в градовете Карлсруе, Визбаден, Берлин, Росщок, Айзенахл. След прекратяване на активната си танцова кариера е ръководител на балетната трупа в Грайф, Германия. Работи като ръководител на вечерната програма в туристическите клубове на Гера, Канарските острови и Тунис, остров Джерба.

"Той никога не забрави Плевен и откъде е тръгнал. Надявам се да имаме повече такива успешни възпитаници, които да си спомнят за нас и след време”, с благодарност към благородния жест отбеляза Маня Николова, информират от плевенското читалище.Коментари (1)

Потребител
Браво
Направо не мога да повярвам. Браво за жеста!!
18 февруари, 13:28 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета