Спартански към ученици: Следвайте заветите на Апостола и бъдете достойни за неговото име - pleven.utre.bg

Спартански към ученици: Следвайте заветите на Апостола и бъдете достойни за неговото име

18 февруари 2020, 16:46 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Община Плевен

160-годишнината от създаването на ОУ „Васил Левски” честваха днес

160-годишнината от създаването на ОУ „Васил Левски” честваха днес преподаватели, бивши и настоящи възпитаници, родители. Гости на празника бяха Татяна Божинова – заместник областен управител, председателят на Общинския съвет Мартин Митев, кметът на Община Плевен Георг Спартански, Албена Тотева – началник на РУО, директори на учебни и детски заведения.

След тържественото посрещане на знамето на училището и изпълнението на неговия химн, посветен на патрона – Васил Левски, директорът Таня Тонева припомни историята на учебното заведение, разказа за съвременните постижения на учителите и възпитаниците и иновативните практики, въведени тук.

Всички вие трябва да се гордеете, че учите в училище, носещо името на най-великия българин за всички времена, посочи в приветствието си Георг Спартански. Неговият живот и дело са доказателство, че сами можем да пишем историята си и да отстояваме висшето човешко право на свобода. Следвайте заветите на Апостола и бъдете достойни за неговото име, пожела кметът на учащите се.

Прочетен беше поздравителен адрес от Президента на Република България Румен Радев. С едноминутно мълчание и падане на колене всички присъстващи почетоха 147-ата годишнина от гибелта на Васил Левски.

След официалната част гостите имаха възможност да се запознаят с дейността на клубовете по ресторантьорство и роботика.Коментари (2)

Потребител
Плевналия
Браво , Георг!
18 февруари, 19:33 ч.
Потребител
Извинисебе
Мълчииииии
18 февруари, 18:04 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета