Задържаха плевенчанин, извършил множество кражби на територията на село Гиген

Привлечен е в качеството му на обвиняем и е приведен в ОЗ "Следствен арест" - гр. Плевен

Служители от РУ – Гулянци задържаха извършител на множество кражби на територията на село Гиген. За времето от 2 февруари до 11:00 часа 18 февруари в частен дом в село Гиген са разбити три врати и от къщата са откраднати шмиргел /неустановена марка/, части за ВиК - смесителна батерия,  душ за баня и различни по вид ел. проводници. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Извършен е оглед на местопроизшествието. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.195, ал.1, т.3 от НК.

След проведени полицейски действия е установен извършителят на деянието – 52-годишен от Плевен. Допълнително е изяснено, че той има съпричастност към други престъпления. Направил е пълни самопризнания и подробно е описал механизма на извършените от него други 10 кражби на рекордомани и различно имущество от частни домове в село Гиген. Привлечен е в качеството му на обвиняем и е приведен в ОЗ "Следствен арест" - гр. Плевен.

Част от инкриминираните вещи са намерени и се намират на съхранение в полицията. Продължава работа по документиране на престъпната му дейност.