Играч на Спартак 1919 с покана от Парма за участие на силен международен турнир

Бранителят остави отлични впечатления с изявите си по време на предния престой в Италия

Роденият през 2005г. централен защитник на Спартак 1919, Петър Господинов, за пореден път е поканен от Парма, съобщават от плевенския клуб.

Бранителят остави отлични впечатления с изявите си по време на предния престой в Италия. Турнирът ще се проведе в Болоня през месец април и в него ще участват отбори като Аякс, Аталанта, Генк, Интер, Палмейрас и други професионални отбори от различни страни.

Петър бе поканен от Парма в края на месец януари, като тренира с отбора, родени през 2005г. и взе участие в международна контрола, играна в Швейцария. Бранителят записа цял мач при победата на Парма срещу швейцарският Лугано. Централният защитник записа и няколко срещи в отбора на U17 на Спартак 1919, изправяйки се срещу отбори при възраст U19.

"Петър продължава да впечатлява с изявите си. Начинът по който тренира, отношението и дисциплината му са на много високо ниво! Впечатляващо е, че въпреки честите му пътувания, Петър съумява да поддържа и отличен успех в Езиковата Гимназия в град Плевен, което затвърждава колко сериозен и организиран е той като личност и като спортист! Запитвания за Петър имаме от различни клубове не само от Италия! Впечатляващо е за 6 месеца при нас колко много успя да се развие. Разбира се, той дойде при нас със серизно изградена основа от бургаските школи, за което поздравявам колегите за свършената работа от тях. В последните месеци Петър успя да обърне внимание на детайли и тънкости, които бързо усвои и внедри в играта си, което му помогна да повиши нивото си още повече. Вярвам, че има още какво да надгради, преди да бъде напълно готов за предизвикателството зад граница, но се радвам от обратната връзка на чуждестранните колеги, затова че развитието му върви във възходяща посока при нас в "Спартак", коментира директорът на ДЮШ Радостин Александров