Водят принудително в съда в Плевен свидетели по дело за опит за убийство

За това престъпление Законът предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа  дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, против А.А.Д. на 38 години, от град Никопол, обл. Плевен.

Той е обвинен в това, че на 12.07.2017 г. в крайдунавския град направил опит умишлено да умъртви М.Р.М. на 28 години. След спречкване между двамата, обвиняемият А.А.Д. е нанесъл по посока тялото на пострадалия М.Р.М. множество удари с ножка, от които 6 са попаднали в тялото му. Нараняванията довели до обилна кръвозагуба и са довели до постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота. Пострадалият е бил откаран в болнично заведение, където е извършена спешна операция за спасяване на живота му. Без специализираната медицинска намеса, настъпването на смърт е било неизбежно. Деянието е било довършено, но от него не са настъпили исканите от дееца последици, по независещи от него причини - престъпление по чл.115, вр. чл. 18, ал.1 НК.

За това престъпление Законът предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години.

На насроченото вчера съдебно заседание не са се явили свидетелите. Двама от тях са били редовно призовани и не са представили уважителни причини за неявяването си. Поради това, за следващото съдебно заседание, насрочено за 13.03.2020 година, съдът е постановил принудителното им довеждане от ОЗ „Охрана“.