Бойко Борисов: Расте броят на българите, които се завръщат в родината - pleven.utre.bg

Бойко Борисов: Расте броят на българите, които се завръщат в родината

23 февруари 2020, 12:01 | plevenutre.bg

"Разбира се, че в страната ни има проблеми, но те са решими и по тях се работи“, казва още премиерът

„Дълги години страната ни беше управлявана от тежък комунистически режим, българите нямахме право на избор и свободно движение. Последваха кризите, до които бяхме докарани от същата комунистическа партия – срив на българския лев, изчезване на спестяванията на хората, свръхинфлация, глад и мизерия. Логично, много българи потърсиха своя шанс за оцеляване и развитие зад граница“. Това написа във Фейсбук министър-председателят Бойко Борисов.

През последните години у нас има видим напредък. Това е мнението на хората и анализаторите, това показват и всички статистически данни, уточнява той.

„Именно затова през последните години чувствително расте броят на българите, които се завръщат в родината - около 4 пъти за периода 2012 г. - 2018 г. Днес в Европа няма стена, която да разделя хората, миграционните процеси са сравнително лесни, но за нас е важно, че посоката вече е двупосочна. Разбира се, че в страната ни има проблеми, но те са решими и по тях се работи“, казва още премиерът.

Той е категоричен, че продължават усилията за подобряване на условията на живот, да имаме по-високи доходи, по-добра инфраструктура, по-добра бизнес среда.

„Всеки един българин е важен за страната ни! Вярвам, че сме на прав път и положителната тенденция все повече българи да се завръщат в родината ще продължи“, смята Борисов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета