Добрата новина: Семейство дари кувьоз за нуждите на Клиниката по Неонатология към УМБАЛ - Плевен

Дарителите са Ивелина и Пламен Атанасови.

Семейство дари кувьоз за нуждите на Клиниката по Неонатология към УМБАЛ - Плевен, съобщиха от лечебното заведение. Дарителите са Ивелина и Пламен Атанасови.

На въпросите какво е мотивирало това тяхно решение, Ивелина отговори, че е свързано с раждането на недоносеното им дете Михаела и медицинските грижи за него, от една страна, и промяната в мирогледа им след престоя им в чужбина, от друга.

"За нас е огромен жест този дарителски акт предвид изключително неблагоприятната финансова ситуация, в която се намира съвременното ни здравеопазване, най-много касаеща децата. Средства за модерна апаратура не се отпускат нито лесно, нито достатъчно, а животът на нашите пациенти е изцяло зависим от тази апаратура", споделя доц. Атанасова от Клиниката по Неонатология.

"Не може да не споменем и други наши дарители: Никола Точев, дарил ни апарат за безкръвно измерване на билирубин, Станимир Йотов, дарил инхалатори и финансови средства, Ротари клуб - Плевен, дарили видеоларингоскоп, сем. Кристина и Иван Янчева, сем. Анжелина и Галимир Енчеви от Русе, сем. Антония и Владислав Каменови, Галина Маринова, Кристиана и Даниел Генкови от В. Търново, учителите от ОУ "Кл. Охридски" - Плевен, Антон Вълов и много други... Благодарим Ви! Вашата подкрепа е от голямо значение за нас и нашата работа! Бъдете здрави!", благодарят от Клиниката.