Редица сигнали за пожари в Плевенско

Няма пострадали и загинали

На 26 февруари служители от РДПБЗН - Плевен погасиха запалени сухи треви в землищата на село Гривица, село Горни Дъбник,  село Борислав,  село Сомовит и в град Летница.

На 26 февруари в 11:03 часа в Оперативния център при РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар в къща в село Върбица. Незабавно за потушаване на пламъците са изпратени огнеборци от РС ПБЗН – Плевен. Предполагаемата причина за инцидента е неправилно ползване на отоплителни уреди. Огънят е унищожил бяла, черна и компютърна техника, 50 кв.м покривна конструкция, 25 кв.м каратаван и документи. Пострадали няма.

На 26 февруари в 13:55 часа в РС ПБЗН - Червен бряг е постъпил сигнал за пожар в селскостопанска постройка в село Рупци. Пламъците са погасени от служители с един автомобил. При огледа е установено, че вероятна причина за произшествието е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са 10 кв.м покривна конструкция. Пострадали хора няма.

На 26 февруари служители от РС ПБЗН – Никопол са оказали техническа помощ - съдействие на ЦСМП за транспортиране на трудноподвижен човек в село Черковица.

Екип на У ПБЗН - Долна Митрополия е отстранил опасно надвиснало дърво на улица „Св. Св. Кирил и Методий“ в общинския център.

На 26 февруари около 18:40 часа късо съединение е причина за пожар в ел.табло в къща в град Гулянци. Унищожени са ел.кабел - 4х25 – 10 метра и оптичен кабел – 200 метра.

На 27 февруари в 00:28 часа в РС ПБЗН – Кнежа е потърсено съдействие за потушаване на пожар в необитаема къща в село Бреница. Причините за инцидента са в процес на установяване. Огънят е унищожил сгради разгърната площ 200 кв.м и покривна конструкция 350 кв. м.

На 26 февруари 2020 година служители от У ПБЗН - Долна Митрополия са погасили самозапалил се комин в обитаема сграда в град Долна Митрополия.