Прогнозата: Захлаждане и валежи в следващите дни

Температурите ще тръгнат надолу

В следващите два дни предстои захлаждане, както и валежи от дъжд и сняг. Над страната преминава студен атмосферен фронт, предаде Нова телевизия. Днес в рамките на деня – ветровито, със слаби превалявания, предимно от дъжд. Днес ще чуем и първите гръмотевици за сезона. Сняг – в западните планински масиви. Вятърът – най-силен около обяд и в ранния следобед в западната и централната част на Дунавската равнина и в Югоизточна България, пориви между 60 и 90 километра в час. В 24 области на страната, сред които и Плевенска, е в сила жълт код.

Температурите ще тръгнат надолу. Днес все още термометрите ще се колебаят между 6 и 16 градуса, по-топло в източната половина на страната. Утре в Западна България ще е по-хладно. Над страната ще премине втори студен фронт, а с него по местата с по-голяма надморска височина в Западна България ще превали и мокър сняг. След двата дни валежи новата снежната покривка в планините ще е максимум 10 сантиметра, а в по-ниското тя ще е символична. На картата са показани зоните, в които има условия да падне сняг според прогнозата на ECMWF.

След валежите в събота вятърът ще утихне, облачността ще се разкъса до слънчево време, но температурите ще останат сравнително ниски и нормални за края на февруари. В неделя вече ще е значително по-топло и така ще се запази чак до четвъртък другата седмица.