Димитър Маринчешки е българинът с най-много получени гласове за Мача на Звездите

Баскетболните фенове в България направиха своя избор и определиха съставите

Баскетболните фенове в България направиха своя избор и определиха съставите за Мача на Звездите – Пазарджик 2020, който ще се проведе на 22 март.

Почти 8500 души упражниха своя вот в краткото време, което имаха да го сторят, като организаторите отчетоха изключителна активност в последните дни от гласуването, което затвори в 00.00 часа навръх 3 март.

Така се получиха и някои минимални разлики между избраните – два гласа разделиха първите двама при треньорите, а четири – водещите чужденци на позиция атакуващ гард.

През 2020-а година Мачът на Звездите се организира от БФ Баскетбол в партньорство с Община Пазарджик - Европейски град на спорта, ЕС Медиа АД, Списание СПРИНТ и BGbasket.com.

Лидер в избора на феновете е и лидерът в НБЛ – Балкан, с осем участници в Мача на Звездите – седем баскетболисти и треньор.

Шестима представители ще има Левски Лукойл, по трима – Берое и Рилски спортист. Младоците от Академик София пращат двама играчи в шоуто.

По един представител, но лидер в класацията, излъчиха Ямбол и Спартак Плевен.

Именно центърът на Спартак Димитър Маринчешки е българинът с най-много получени гласове – 3320.

Гардът на Балкан Дейшон Найт е баскетболистът с най-много гласове изобщо – 6408, като на позицията атакуващ гард при чужденците имаше избор само между трима баскетболисти.

Треньорите и организаторите ще изберат по още двама състезатели, които да допълнят съставите, като техните имена и специалните участници в Мача ще са ясни след седмица.

Точният брой гласували е 8462.