Слави Трифонов предлага улица в Плевен да носи името на самурая Сейго Ямадзава

Шоуменът успял да осъществи контакт с неговия правнук

Любопитно признание направи Слави Трифонов по време на специалното празнично издание на вечерното му шоу за 3 март по повод навършването на 142 години от Освобождението на България.

Шоуменът призна, че е направил опит преди време да се свърже с правнука на Сейго Ямадзава - самураят, който е участвал в Руско-турската освободителна война и се е бил на страната на България при Плевен.

"Правнукът му е на 80 години и живее в Япония. Занимава се с школа по японско бойно изкуство. Поканих го да дойде на гости и щеше да е уникално, но лекарите не му позволиха, защото не беше в добро здравлословно състояние. Той беше абсолютно запознат с историята на прадядо си, беше изключително горд с нея! Знаеше за България, знаеше за Плевен... Изпрати ми книга и фланелка, подписана от неговия боен клуб. Беше изумително. Трябва да се поинтересувам какво е станало с него. Но така или иначе осъществихме контакт с правнука на Сейго Ямадзава. Опитах се да препоръчам, доколкото е възможно, в Плевен да има улица на негово име", сподели Слави в ефиа на шоуто си.

Слави Трифонов припомни: Самурай се е бил срещу турците при Плевен