Отличен старт за Роси Денчева и Йоана Константинова на Източно-Европейското първенство - pleven.utre.bg

Отличен старт за Роси Денчева и Йоана Константинова на Източно-Европейското първенство

04 март 2020, 22:01 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    БФТенис

Надпреварата се провежда в Анталия

С три победи от четири мача започнаха родните тенисисти на Източно-Европейското първенство в Анталия (Турция), съобщава БФТенис.

При девойките до 14 г. Росица Денчева (ТК "Плевен 90", гр.Плевен) разгроми с 6-3, 6-0 Дефне Асланбас от Турция. Във втория кръг Росица ще играе срещу Ева Заболотная от Молдова. Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", гр.Плевен) е поставена под номер 1 и ще стартира директно във втория кръг срещу Симай Келес от Турция.

На двойки при девойките Денчева и Константинова загубиха само един гейм – 6-1, 6-0 над представителките на домакините Дефне Асланбас и Симай Келес.

При юношите до 14 г. Ивайло Симеонов (ТК "Кристи", гр.Дряново) се наложи с 6-1, 6-3 над Риад Рзайев от Азербайджан. Александър Василев (ТК "Черно море Елит ", гр.Варна) отстъпи с 6-7(6), 1-6 от Фатих Сисич от Босна и Херцеговина. Симеонов и Василев ще започнат директно от четвъртфиналите в турнира по двойки.

Треньор на българчета до 14 г. е Велиан Бакалов. Състезателите до 14 год. ще вземат участие в два поредни турнира от източноевропейско първенство.

Освен тях в Анталия на лагер са и състезатели до 12 годишна възраст. Там България е представена от Александър Толев (ТК "Стоянстрой", гр.Пловдив) и Брияна Иванова (ТК "Про спорт", гр.София) с треньори Димо Толев и Таня Костенска. През следващата седмица и 12 годишните таланти ще участват в турнир.

Лагера и турнирите са част от програмата за развитие на световната федерация ITF и Тенис Европа за развиващи се държави. България има привилегията отново да бъде поканена за участие от ITF и Тенис Европа.

Освен България в Анталия участват още отборите на Молдова, Косово, Турция, Азербайджан, Черна гора, Албания, Армения, Грузия, Македония и Босна и Херцеговина.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета