Първият "Ден на отворените врати в НУИ "Панайот Пипков" премина изключително успешно (Снимки)

Децата имаха възможност да се докоснат до любимите си музикални инструменти, да рисуват и танцуват

На 29 февруари НУИ "Панайот Пипков" отвори своите врати за всички, които пожелаха да разгледат базата на училището, както и да се срещнат с преподаватели по специални и общообразователни предмети. Децата имаха възможност да се докоснат до любимите си музикални инструменти, да рисуват и танцуват.

Събитието завърши с образователен концерт на ученици от училището, в който бяха представени повечето музикални специалности, изучавани в НУИ "Панайот Пипков" – гр. Плевен, съобщават от училището.

Инициативата събра голям брой желаещи, които искаха да се запознаят от първо лице с условията и начина на преподаване в Националното училище по изкуствата.

"Казват, че, за да развият усет и уважение към красивото, творчеството и културата, децата трябва да се запознаят с изкуството още най-ранна възраст….“ А понякога първата среща с изкуството може да се превърне в най-важния момент за едно дете и това да бъде първата стъпка към „раждането“ на бъдещ велик творец….. Затова и желанието на ръководството на НУИ "Панайот Пипков" е тази инициатива да стане традиционна.